Duindoornstraat 25
8450 Bredene
GSM Kathleen 0474 79 05 73
GSM Steven 0476 44 35 91

Email : info@hippo12.be

Openingsuren :

Maandag, dinsdag, woensdag
en
zondag - 10u tot 23u
Vrijdag open vanaf 1
6u tot 01u
Zater
dag open vanaf 10u tot 01u

DONDERDAG SLUITINGSDAGHIPPO 12 LOGO
KALENDER LIGGING FOTOS VERENIGINGEN HOMEPAGE

Hippo12 huisbier.

Hippo BierDe Nederlandse brouwers van het Hippobier zochten een plaats aan de Belgische kust waar je kan kaarten. Ze kwamen na een zoektocht op het internet op hippo12 uit. Toen ze zagen dat de Hippo12 in de Duindoornstraat gelegen is vonden ze dat verassend. Het hippobier wordt namelijk gebrouwen met oa de bessen van de duindoorn. De bessen zijn mega zuur, maar erg gezond en ze worden verwerkt in vele producten.

Ze brachten een bakje hippobier mee naar de Hippo12 en de uitbaters Kathleen en Steven waren meteen laaiend enthousiast en maakten er het huisbier van.

Schierse Hippo is een fris en licht biertje op basis van tarwe, hop, gist en duindoorn ...Hippophae rhamnoides. De zachte smaak is een intense mix van licht zuur en chocoladebitter...met een lange nadronk. Een ideaal biertje als aperitief, bij een lichte maaltijd, bij taart of gewoon als frisse dorstlesser...op een leuk terras. Duindoorn kleurt, tijdens de herfst, de duinen op Schiermonnikoog "Hollands" oranje...


Deze bessen zijn een grote voedingsbron voor de vogels in de herfst ... en bevatten enorm veel vitamine C. Het bier wordt op ambachtelijke wijze gebrouwen, na gisting, moet het enkele weken rijpen voordat er gebotteld kan worden.


Dit bier is gebrouwen door de microbrouwerij De Sater in Nazareth is vanaf nu als huisbier te verkrijgen in de Hippo12.